Bij het kopen van een woning, zoals de taxatie, de bouwkundige keuring, de overdracht van de woning en het passeren van de hypotheek. Voor deze zaken werken wij samen met verschillende partners.

Partners hypotheken

GELDVERSTREKKERS

Als u een huis koopt, wilt u er zeker van zijn dat u een hypotheek vindt die nu en in de toekomst bij u past. Omdat wij onafhankelijk zijn, hebben wij de mogelijkheid om zaken te doen met bijna alle geldverstrekkers in Nederland.

De keuze voor een geldverstrekker wordt bepaald aan de hand van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Wij geven u een objectief advies.

MAKELAAR

Bij het kopen van een huis kunt u niet om de makelaar heen. U krijgt te maken met de aankoop- en verkoopmakelaar. De aankoopmakelaar helpt u bij het zoeken en de aankoop van een woning. Deze aankoopmakelaar wordt door u ingeschakeld en de bijbehorende kosten worden door u betaald. De verkoopmakelaar komt u tegen wanneer u een woning gaat bezichtigen. Deze verkoopmakelaar wordt ingeschakeld en betaald door de verkopende partij.

Daarnaast krijgt u nog te maken met een derde makelaar (taxateur). Meer informatie hierover kunt u vinden onder de kop ‘taxatie’ op deze pagina.

NOTARIS

Bij de koop van een huis bent u verplicht om een notaris in te schakelen. Hij is als enige bevoegd om een notariële akte op te maken. Het gaat hierbij om de eigendomsakte en de hypotheekakte. Voor het opmaken van deze akten worden notariskosten gerekend.

Een nieuwbouwwoning koopt u ‘vrij op naam’ (v.o.n.). De notariskosten zijn dan bij de koop inbegrepen.

Notariskosten zijn fiscaal aftrekbaar als ze gemaakt zijn voor het afsluiten van een lening in verband met de aankoop, verbouwing of het onderhoud van uw woning.

TAXATIE

Bij het afsluiten van een hypotheek bij een bank geeft u de woning op als onderpand. Om de waarde van het onderpand objectief en met zekerheid te kunnen bepalen, heeft de bank een taxatierapport nodig. Dit taxatierapport moet voldoen aan de eisen van de geldverstrekker. De taxateurs met wie wij samenwerken voldoen aan deze eisen.

BOUWKEURING

Bij de koop van een oudere woning kan het verstandig zijn om de woning door een erkend bouwkundig ingenieur te laten inspecteren op gebreken. De inspecteur let tijdens de bouwtechnische keuring op zaken die erop wijzen dat er bouwkundige gebreken en/of tekortkomingen zijn. Verborgen gebreken, zoals lekkages of houtworm, komen dan aan het licht. Het bouwkundig onderzoeksrapport geeft samen met het taxatierapport een objectief beeld van de waarde van het huis.